top of page

acteren toneel

Graankoorts
acteur en maker

 

Voor Graankoorts (2008) nodigde het Axis festival de Waterlanders uit om een voorstelling te maken gebaseerd op de locatie zelf. De Waterlanders waren vrij in de keuze van de locatie en we kwamen terecht bij de graansilo in de haven van Assen.

 

Overweldigd door de aanblik van de enorme voorraad graan die we daar zagen, gingen we ons verdiepen in de culturele en mythologische referenties. De mogelijkheden die de locatie ons bood en het werkproces leidden tot een tekstloze voorstelling over honger en verlangen, een zoektocht naar de Korenmaagd.

 

Makers Bart Heijnemans, Eric Langendoen, Eric Woltmeijer, Hanna Jansen, Hans Broekhuijsen, Jori Hermsen, Joris Geurts van Kessel, Remco de Kluizenaar

 

Lees hier meer

NOIR
acteur en maker

 

Noir is een locatievoorstelling die past in de context van een straatfestival. Een steeg, een kroeg, een oldtimer is alles wat we nodig hebben. Het publiek gaat er aan een kant in en komt er aan de andere kant weer uit. In 20 minuten hebben ze een compleet detective verhaal gezien met femme fatale, juwelen, moord, verraad, misleiding en een zondebok.

 

Makers Eric Langendoen, Erik Woltmeijer, Hanna Jansen, Hans Broekhuijsen, Jori Hermsen, Remco de Kluizenaar

 

 mmv Anna Hermanns, Bart van Schalm, Joke Bloem, Sacha Muller, diverse barmannen en -vrouwen

 

Lees hier meer

 

 

 

En zachtjes viel nog steeds de regen
acteur

 

De locatievoorstelling En zachtjes viel nog steeds de regen speelde op het Over het IJ festivalk en theaterfestival Boulevard. Dina en Elmert zijn een stel uit het jaar 2027. De wereld is misschien veranderd in twintig jaar, maar de problemen die een relatie met zich meebrengt niet. Nu blijkt dat het stel geen kinderen kan krijgen, komen de verschillen in hun karakters duidelijk naar voren en maken ze veel ruzie. Elmert beschuldigt Dina ervan dat zij teveel bezig is met wat andere mensen van haar denken. Elmert daarentegen is altijd op zoek naar ‘antwoorden op vragen die niemand zich stelt’. Toch houden ze van elkaar en de beslissing om wel of niet uit elkaar te gaan, valt niet makkelijk.

 

Concept Hanna Jansen Tekst Peter de Graef 

Eindregie Suzanne Verouden 

Spel Jori Hermsen en Hanna Jansen 

Vormgeving Marieke van Veen Productie Tessa Smeulers

Scenefoto's René den Engelsman & Moon Saris

 

klik hier voor recensie


 

 

Au milieu du Monde
acteur en maker

 

 

Een voorstelling naar het werk van Michel Houellebecq; De wereld als markt en strijd, Elementaire deeltjes en Platform.

 

Concept Jori Hermsen en Hanna Jansen

Eindregie Arie de Mol

Spel Jori Hermsen, Hanna Jansen en Jung Sun den Hollander Scenefoto's René den Engelsman & Moon Saris

 

 

 

En ergens zwaait er wat
acteur

 

Denk jij dat ik met deze jurk de grens mag passeren, Rob? Gaat de slagboom open? Wat denk jij?"

 

Concept & Regie Maurits van den Berg Tekst Rik van den Bos

Spel Jori Hermsen, Martijn Hillenius, Hanna Jansen, Jessica Zeylmaker, Mark Colijn

Vormgeving Lotte de Vries Muziek Jan van der Ven

Begeleiding Hans Man in 't veld

Scenefoto's René den Engelsman & Moon Saris

 

Faunarium
acteur en maker

 

Al een paar jaar organiseert het Over het IJ festival de containervoorstellingen. In 2006 met het thema "Dromen van de Toekomst". Afstuderende, studerende en jonge makers krijgen de kans om op een oppervlakte van 3 bij 6 of kleiner een korte voorstelling te maken. 

 

Faunarium biedt tal van mogelijkheden voor een gezellig en boeiend dagje uit. Rudolph Verwaas, expeditie-expert, heeft tal van diersoorten verzameld en wil dit graag met u delen over het IJ.

 

conncept Jori Hermsen en Maurits van den Berg

spel Jori Hermsen, Maurits van den Berg en Mark Colijn Scenefoto's René den Engelsman 

 

 

 

 

The Waste Land
acteur en maker

 

Het locatieproject The Waste Land was een werkplaatsproductie van het Oerolfestival 2005, “Eindeloze Deining”. De voorstelling werd een reis door het gedicht van T.S. Eliot, dat hij schreef in 1922. We werkten vanuit een eigen vertaling en we gebruikten fragmenten uit andere gedichten van Eliot.

 

Het persoonlijke verhaal dat hij in het gedicht vertelt was het uitgangspunt van het maakproces. Eliot herkent de wereld om zich heen niet meer, schoonheid beperkt zich tot de herinneringen aan zijn jeugd. Hij raakt steeds dieper in zichzelf verstrikt tot hij niet meer verder kan en besluit dan de confrontatie met zijn demonen aan te gaan. Als hij die bedwongen heeft kan hij weer in de realiteit, het hier-en-nu leven.

 

makers: Costiaan Mesu, Erik Woltmeijer, Eric Langendoen, Jori Hermsen, Thomas Koopmans, Hanna Jansen, Remco de Kluizenaar, Ilse Heus, Sikko Hoogstra

 

Lees hier meer

 

Hotel Sonja
acteur en regisseur
 

Theatergroep Sonja ontleende haar naam aan dit project, een locatievoorstelling naar de tekst van Brigitta Hacham, waaraan oprichters Jori Hermsen en Costiaan Mesu deelnamen. Het stuk werd gespeeld in de oude luciferfabriek aan de Eem in Amersfoort. 

 

Een soldaat en een officier: twee manhaftige krijgers, ontmoeten elkaar weer vlak na de oorlog. De twee vieren hun terugkeer uit de strijd. In een bijzondere combinatie van realisme en poëzie wordt verteld over de rituelen van volwassenwording, mannelijkheid en van de praktijk van oorlog voeren. Is dit nou de jongensdroom waar ze altijd al naar verlangden?

 

 De tekst is een bewerking van de gelijknamige en originele tekst van Brigitta Hacham. Zij schreef de tekst in opdracht van atelier D. Brigitta Hacham liet zich inspierren door een documentaire over soldaten in de etnische oorlog in Bosnië.

 

Regie Jori Hermsen  Tekst Brigitta Hacham

Spel Jori Hermsen en Hans Sibbing Vormgeving Lotte de Vries 

Dramaturgie Costiaan Mesu Spel begeleiding Paul Hoes

Techniek en sounddesign Thomas Bijsterbosch

Productie Stephanie Soemanta

Scenefoto's Nienke van Santen

 

 

bottom of page