top of page

Regie, vormgeving & producent Jori Hermsen 

Tekst o.a. Thomas Bernhard en Pavel Kolhout

Spel Martijn van der Veen, Rosa Mee, Sarah Jonker en Jessica Zeylmaker

Scenefoto's René den Engelsman & Moon Saris

Foto affiche Paul Hoes

Coproducenten/partners: Theateretappe/ Theaterwagen.nl

 

Speeldata

7 t/m 17 juli 2011                  Over het IJ                    Amsterdam         

4 t/m 14 augustus 2011     Festival Boulevard     Den Bosch 

26 t/m 28 augustus 2011   Festival Spoffin         Amersfoort 

5 t/m 8 juli 2012 Festival    Onderstroom              Vlissingen 

15 september 2012              Axis festival                 Assen

 

Hooggeëerd publiek!

    Theatergroep Sonja

Met Hooggeëerd Publiek bracht TG Sonja een wervelende circusvoorstelling balancerend op de grens van entertainment en hoge kunst. Over het noodlot van de creatieve mens en de onbreekbare kracht van de menselijke droom. 

 

Met het oog op de bezuinigingen op kunst en cultuur besloot regisseur Jori Hermsen in 2011 de circusvoorstelling Hooggeëerd Publiek te maken zonder één cent subsidie aan te vragen. Precies zoals dat past in het huidige politieke kunstklimaat. Hooggeëerd Publiek is een circusvoorstelling en heeft daardoor als voordeel: een laag BTW tarief op de kaarten.TG Sonja neemt met Hooggeëerd Publiek geen politiek standpunt in, wel een maatschappelijk. Regisseur Jori Hermsen: “We brengen het stuk vanuit de personages, niet vanuit de politiek. Er is zoveel aan de hand dat we het echt noodzakelijk vinden dit stuk neer te zetten, maar niet om met een vingertje te wijzen. We zijn altijd op zoek naar waar de lach en de traan samen komen.” In 2011 speelden we met veel succes op de zomerfestivals Over het IJ, Boulevard en Spoffin.

 

Circusdirecteur Garibali heeft het er maar moeilijk mee. Alle echte artiesten van zijn circus zijn wegbezuinigd. Hij denkt dat hij het publiek kan vermaken door hoe dan ook zoveel mogelijk aan hun wensen tegemoet te komen, bijvoorbeeld door als medium op te treden - hij hoort tenslotte echt stemmen in zijn hoofd - en zijn vrouw, clown Augusta, het veel te slappe koord op te jagen. Garibaldi kiest in deze tijd van bezuinigingen op kunst en cultuur de weg van ‘u vraagt, wij draaien’. Entertainment om zoveel mogelijk kaartjes te verkopen, je moet toch wat om het hoofd boven water te houden. Zijn vrouw worstelt met die ommezwaai. Is dat nu allemaal echt nodig om het publiek te vinden? De directeur draait door en Augusta zoekt wanhopig naar een oplossing.

 

bottom of page